26. ‘Sıtkı Koçman Rektörlük Kupası Açılış Töreni" Gerçekleştirildi


Üniversitemizde bu yıl 26'ncısı düzenlenen "Sıtkı Koçman Rektörlük Kupası Açılış Töreni"  gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Sıtkı Koçman Spor salonunda gerçekleşen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör danışmanları, Fakülte Dekanları, sivil toplum kuruluşları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Çiçek; geçtiğimiz yıl spor müsabakalarında kazanılan Türkiye derecelerine hatırlatarak öğrenci ve öğretim elemanlarımızı tirübünlere davet etti. Prof. Dr. Çiçek konuşmasının devamında; "Her şeyden önce turnuva sürecimizin dostça rekabet çerçevesinde geçmesini diliyorum. Üniversitemiz, dünden bugüne sportif aktivitelere çok büyük önem vermiştir. Bu noktada Üniversitelerin yalnızca sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerin aurasıyla bilimsel gelişme kaydedebileceğine inandığımı ifade etmek isterim. Kapalı spor salonlarımız, futbol sahamız, atletizm pistimiz, yüzme havuzumuz, Üniversitemiz ailesinin sportif ihtiyaçlarının tümünü karşılayacak düzeydedir. Bizler yönetim olarak bu tesislere her dönem yenilerini kattık, katmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı sadece turnuvalarda değil, günlük hayatlarının vazgeçilmezi olarak spor yapmaya, tesislerimizi kullanmaya davet ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından  Üniversitemiz personelinin voleybol müsabakası ile başlayan turnuva, kadın öğrencilerimizin voleybol müsabakası ile turnuvaya start verildi.

Üniversitemiz Rektörlüğünce düzenlenen Sıtkı Koçman Rektörlük Kupası Spor Turnuvalarında bu yıl Basketbol branşında; Erkeklerde 15, Kadınlarda 4 takım; Voleybol Branşında Erkeklerde 21, Kadınlarda 20 takım. Futbol Branşında; 21 takım mücadele edecek. Üniversitemiz çalışanları arasında düzenlenen Salon Futbolu branşında ise; 9 takım olmak üzere toplam 90 takımla 1455 sporcumuz kıyasıya rekabet edecek. 

Son Güncelleme Tarihi : 29.07.2020 11:40 Okunma Sayısı : 1225

Son Haberler