Yeni Kayıt Olan Öğrencilerimiz İçin Önemli Bilgiler

Sevgili Öğrencilerimiz MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesine Hoş Geldiniz...
Tercihiniz için teşekkür ediyor, üniversiteli olma sevincinizi paylaşmak üzere sizleri heyecanla bekliyoruz.

Öğrenci Kimlik Yönetimi


Öğrenci Numarası: 
Öğrenci numaranıza “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Web sayfasında duyurular bölümünden ulaşılabilir. Öğrenci numaranızı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki öğrenim hayatınız boyunca kullanacaksınız. Lütfen ezberleyiniz.
 
Daha Önce Bir Yükseköğretim Kurumunda Öğrenim Gören Öğrenciler:
Daha önce bir Yükseköğretim kurumunda öğrenim gören öğrenciler; daha önceki programlarında alıp başarılı oldukları derslerin eşdeğeri dersler, yeni kabul edildikleri bölümün programında var ise bu derslerden muaf sayılmak üzere başvuru yapabilirler. Bu öğrenciler yazılı dilekçeleri ekinde transkriptlerini ve onaylı ders içeriklerini akademik takvimde belirtilen süreler içinde vermeleri gerekir. Öğrencinin muaf tutulacağı dersler ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulunca karara bağlanır.
 
Muafiyet Sınavı:
1.sınıfa Kayıt yaptıran her öğrencinin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil (Alm. /Fr./ İng./ Rusça/ Latince) ve Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersleri için açılacak muafiyet sınavlarına (Bakınız Sayfa 4 Akademik Takvim) girme hakkı vardır. Muafiyet sınavına girerek veya daha önce başka bir öğretim kurumunda aldığı için muafiyet kazanan öğrenciye o ders için harf notu verilir.
 
Öğrenim Ücreti Nasıl Yatırılır:
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine yerleşen; normal öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklar, Öğrenim ücreti ödeyecek öğrenciler ise (İkinci öğretime yerleşenler) öğrenci numaraları ile birlikte akademik takvimde belirlenen Kayıt yenileme ve ders kayıtlarının yapıldığı 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında en yakın T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden veya İnternet Bankacılığından öğrenim ücretlerini yatırabileceklerdir. Öğrenim ücretlerinin Bankaya yatırılması ile ilgili Bankaya masraf ücreti ve benzeri ilave bir ücret ödemeyecektir. Öğrenci numarası verilmeden yatırılacak ücretler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sisteminde görülemeyeceği için kayıt yapılamaz. Havale, EFT ve benzeri işlem kesinlikle yapılmayacaktır. Öğrencilerimiz öğrenim ücretlerinin kendilerine ait öğrenci numarasına yatırıldığının kontrolünü mutlaka yapmalıdır. DERS KAYDINIZIN ÇABUKLAŞTIRILMASI IÇIN LÜTFEN T.C. ZİRAAT BANKASI ATM’LERİNDEN VEYA İNTERNET BANKACILIĞINDAN ÖĞRENİM ÜCRETİNİ YATIRIP DERS KAYDINA GELİNİZ.
 
Ders Kaydı: 
Akademik Takvimde belirtilen tarihler arasında (20-24 Eylül 2021) yüz yüze veya uzaktan (https://obs.mu.edu.tr/) yapılır.
 
Kayıt işlemlerini tamamlayan ve kayıt için gerekli belgelerini teslim edenler 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında ders kaydını online yapacaklar. Zorunlu veya isteğe bağlı yabancı dil hazırlık programına tabi olanlar, yabancı dil hazırlık programına devam etmek isteyenler ve ortak zorunlu yabancı dil, Enformatik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili derslerinden muaf olmak isteyenler akademik danışmanlarına başvuracaklardır. Ders kayıt işlemleri danışman onayı alındıktan sonra tamamlanacaktır.

ÖNEMLİ
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Öğrencilerimizin Öğrenci Kartlarının Basılması için 17.09.2021 tarihine kadar OBS Sistemine Fotoğraf Yüklemeleri gerekmektedir. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Kartı Bandrolünü Öğrenci İrtibat Bürosundan temin edebilirisiniz.


 

Son Güncelleme Tarihi : 23.09.2021 13:32 Okunma Sayısı : 2257

Son Duyurular