Atatürk'ün Beden Eğitimi ve Spor Vizyonu: Cumhuriyetin 100. Yılında Unutulmaz Bir Konferans

Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız bu özel dönemde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Atatürk'ün beden eğitimi ve spor hakkındaki vizyonunu  tarihi bir konferansla dinleyicileri aydınlattı. "Cumhuriyet'in İlanının 100. Yıl Döneminde Atatürk'ün Beden Eğitimi ve Spor Düşüncesi" adlı etkinlik, 27 Ekim 2023 tarihinde MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bu anlamlı konferansta, Türkiye'nin önde gelen Spor Tarihi araştırmacılarından Prof. Dr. Özbay Güven, katılımcılara Atatürk'ün spor alanındaki ileri görüşlülüğünü ve bu düşüncelerin Türk toplumunun fiziki, ruhi ve zihin sağlığına olan katkısını aktardı. Atatürk'ün Türk sporunu nasıl şekillendirdiğini ve milli sporun temellerini nasıl atmış olduğunu açıklayan Prof. Dr. Güven, tüm katılımcıları büyüledi.

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği etkinliğe ilgi büyük oldu. MSKÜ AKM-B Salonu, Atatürk'ün spor mirasını anlama ve kutlama amacıyla dolup taştı. Katılımcılar arasında MSKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı, MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celal Ateş, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, MSKÜ Senato üyeleri, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri yer aldı. Dinleyiciler, Atatürk'ün sporun toplumu birleştirici gücünü nasıl vurguladığını ve Türkiye'de sporun gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu anlama fırsatı buldular.

Konferansın sonunda, Prof. Dr. Özbay Güven'e teşekkür plaketi sunuldu. Gerçekleşen bu anlamı konferans, Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını coşkuyla kutlama yolculuğunda unutulmaz bir anı olarak kayda geçti.

Son Güncelleme Tarihi : 02.11.2023 19:40 Okunma Sayısı : 373