Büyük Önder Atatürk Muğla’da Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde Muğla’da minnetle, özlemle ve saygıyla anıldı.

Merkez Menteşe ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Vali Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün çelenk koymasıyla başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in de katıldığı tören, protokol konuşmalarıyla sona erdi. Ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından "Saygı Nöbeti" tutulmuştur.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından program Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Turgut Reis Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölüm yıl dönümünde anıldı.

Son Güncelleme Tarihi : 10.11.2020 16:00 Okunma Sayısı : 2319