Dekanımız Prof. Dr. Özcan Saygın, YÖK ve MEB Nezdinde Önemli Görüşmelerde Bulundu

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın, Ankara'da gerçekleştirilen önemli toplantılarda üniversitemizi temsil etti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) nezdinde yapılan görüşmelerde Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleriyle birlikte konseyin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığında 8 Şubat 2024 tarihinde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak ile Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinin bir araya geldiği toplantıda, YÖK kılavuzunda belirtilen özel yetenek sınavlarının ÖSYM tarafından yapılması konusu ele alındı.

Ayrıca, 13 Şubat 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ile gerçekleşen toplantıda, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünün müfredatının yeniden yapılandırılması ve modüler sisteme geçilmesi, Açık Öğretim Fakültelerine bağlı Egzersiz ve Spor Bilimleri ve Rekrasyon bölümleri ile Spor Liseleri müfredatlarının, Spor Bilimleri Fakültesi bölümlerinin müfredatlarına uygunluğu konuları görüşüldü.

 

Son Güncelleme Tarihi : 21.02.2024 13:24 Okunma Sayısı : 80

Son Haberler