Fakültemizde İstiklal Marşı'nın Tarihi ve Anlamı Üzerine Söyleşi Gerçekleştirildi

Fakültemizde, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından "Cumhuriyetin 100. Yılında İstiklal Marşımızın Anlamı" başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

12 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 14:30'da başlayan etkinlik, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, öğretim elemanları ve konukların katılımıyla gerçekleşti. Söyleşide, üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Osman Köse tarafından İstiklal Marşı'nın yazılma süreci ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatı hakkında detaylı bilgiler verildi.

Etkinlik fakültemiz öğrencilerinden Çağatay Kenger'in şiir sunumu ve ardından Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nün ortaokul ve lise öğrencilerinde İstiklal Marşı'nın önemini vurgulamaya yönelik gerçekleştirdiği çalıştayda öne çıkan fikirlerin, grup temsilcileri tarafından sunulmasıyla tamamlandı.

Etkinliğin sonunda Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın, söyleşiyi gerçekleştiren Öğr. Gör. Osman Köse'ye, etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma İlker Kerkez'e ve bölüm öğretim elemanlarına teşekkürlerini iletti.

 

Son Güncelleme Tarihi : 15.03.2024 10:45 Okunma Sayısı : 73

Son Haberler