"Kampüs Senin!" Sloganı ile Sürdürülebilir-Fast Coşkusu MSKÜ’de

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü, SCC Enerji ve Bodrum Güçbirliği Derneği iş birliğiyle 16-17 Mayıs tarihlerinde ilk kez "Sürdürülebilir Gençlik Festivali" düzenledi. "Kampüs Senin!" sloganıyla MSKÜ Ay Işığı Meydanı’nda (Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Önü) gerçekleştirilen festival, geniş bir katılımla büyük bir coşku içinde tamamlandı.

Festivale, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celal Ateş ve Deniz Ülgen, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın, MSKÜ Genel Sekreter Vekili Çetin Haliloğlu, SKS Daire Başkanı Şamil Türkay Aktürk, Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Birleşmiş Milletlerin 17 adet sürdürülebilir kalkınma amacının üniversite ölçeğinde hayata geçirilmesi hedefiyle düzenlenen festivalde, Spor Bilimleri Fakültesi Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sevil Uludağ Uyanıker koordinatörlüğünde çeşitli dans gösterileri ve çalıştaylar düzenlendi. Katılımcılar, Jive-Mambo, Salsa ve Viyana Valsi gösterileri ile Zumba çalıştayında keyifli anlar yaşadı.

Festivalin bir diğer anlamlı etkinliği ise, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden 11 MSKÜ öğrencisi anısına gerçekleştirilen fidan dikimi oldu. Bu etkinlik, festivalin sürdürülebilirlik ve doğa sevgisi temalarını derinleştirdi.

Festival boyunca öğrenciler, sürdürülebilirlik konusundaki farkındalıklarını artırırken eğlenceli ve öğretici etkinliklerle keyifli vakit geçirdiler. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, "Bu festival, üniversitemizin sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını ve gençlerimizin bu konudaki duyarlılığını göstermesi açısından çok önemli bir adım" dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi : 29.05.2024 13:19 Okunma Sayısı : 72

Son Haberler