Öğrencilerimizden Avrupa Şampiyonasında Dünya ve Türkiye Rekoru

Okçuluk Milli Takımına seçilen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Songül Lök ve Emircan Haney, Slovenya'nın Lasko kentinde düzenlenen 2022 Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonasına katıldı.

14-19 Şubat 2022 tarihleri arasında Slovenya'nın Lasko kentinde gerçekleşen 2022 Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonasında milli sporcumuz Songül Lök "Makaralı Yay U21 Bireysel Kadınlar" kategorisinde Avrupa İkincisi olmayı başardı.

Spor Bilimleri Fakültemiz öğrencisi Songül Lök'ünde yer aldığı "U21 Makaralı Yay Kız Takımı", 235 puanla ABD'ye ait olan Avrupa Genç Takımı dünya rekorunu da 236 puanla kırdı ve Avrupa Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Fakültemiz milli okçusu Emircan Haney'in de bulunduğu "Makaralı Yay Büyük Erkekler Takımı" da 239 puanla Türkiye rekoru kırarak  Avrupa İkincisi oldu.

Dünya ve Türkiye rekoru kıran tüm sporcularımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Son Güncelleme Tarihi : 23.02.2022 21:46 Okunma Sayısı : 876