Öğretim Üyemizden AB Erasmus+ Proje Başarısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), “yenilikçi çıktıların üretilmesine, mevcut ürün ya da fikirlerin yaygınlaştırılmasına ve kullanılmasına yönelik faaliyetler” adına çok önemli bir başarıya daha imza attı. “Coaching the Coaches” başlıklı 250.705 Euro bütçeli çalışma, 2020 Yılı Avrupa Birliği Erasmus + KA2 Strategic Partnerships for Higher Education Development of Innovation projesi olarak desteklenmeye değer bulundu.

Proje; Malta College of Arts Science and Technology (Malta) koordinatörlüğünde; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Syddansk Universitet (Danimarka), International Council For Coaching Excellence (İngiltere), Haskolınn I Reykjavık Ehf (İzlanda) ortaklığıyla yürütülecek.

Projede ekibinde; disiplinlerarası bir anlayışla Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ceray Aldemir koordinatör, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Uçma Uysal ve Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Gürel Göksel araştırmacı olarak görev alıyor.

Proje, Avrupa’daki yükseköğretim kurumları seviyesinde verilen koçluk eğitimlerinin akreditasyonlarının artırılması için yeni standartların belirlemesini, müfredatların tasarlanması ve uluslararası kalite güvencesi sağlanmasına katkı sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda koçluk eğitimine ilişkin birimlere yönelik yeni ve daha yenilikçi metodolojilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Beş ülke ortaklığında disiplinlerarası bir anlayışla hayata geçirilen proje, Üniversitemizin son yıllarda oluşturduğu altyapının somut sonucu olarak görülüyor. Kabul alan proje sayısı ile istatistiklerde üst sıralara tırmanan MSKÜ, kısa vadeli hedeflerine erişerek sıradaki, “Büyük Sanayi İş Birlikleri” hedefine doğru ilerliyor. Özellikle dış fon kaynaklı proje kabullerinde ciddi bir ivme yakalayan Üniversitemiz, iç fon kaynaklı projeleri de bir “kuluçka” aşaması olarak desteklemeye devam ediyor. MSKÜ ailesi, “lisans öğrencilerinden başlayarak” proje üreten, toplumla bütünleşen, milli refaha odaklanan bir perspektifle, piramidin son basamağı olan “Ar-Ge Üniversitesi” olma hedefi için var gücüyle çalışıyor.

Son Güncelleme Tarihi : 11.08.2020 15:36 Okunma Sayısı : 3088

Son Haberler