Tekerler Cumhuriyet İçin Döndü

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Muğla Bisiklet İl Temsilciliği tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile “Tekerler Cumhuriyet İçin Dönüyor” Bisiklet Turu düzenlendi. Tur, Atatürk Anıt'ı Süpüroğlu Restoran, Ortaköy, Düğerek, Atatürk Anıtı rotasında gerçekleştirildi.

Bisiklet turuna, yağmura rağmen bisiklet tutkunlarının ilgisi büyüktü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile düzenlenen tura, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Gürel Göksel, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanları (Doç. Dr. Hakan Ünal, Dr. Öğr. Üyesi Ali Ağılönü, Öğr. Gör. Bahadır Altay) Sağlık, Kültür, Spor Dairesi Başkanı Şamil Türkay Aktürk, Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, Menteşe Belediyesi Spor Müdürü Ahmet Niyazi Çağlar ve Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert katıldı.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının da katıldığı bisiklet turunun ilk bölümü Muğla Atatürk Anıtı Karabağlar Yaylası Süpüroğlu Restoran arasında gerçekleştirildi. Burada mola veren bisikletçilere, etkinlik anısına hazırlanmış madalyalar hediye edildi.  

Burada bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Bu tür organizasyonları önemsiyor ve destekliyoruz. Bisiklet yol ağının geliştirilmesi, alternatif turizm yaklaşımı açısından son derece önemli. İlimizde buna ihtiyaç var. Ben bu vesile ile bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Tekerler Cumhuriyet İçin Dönüyor” Bisiklet Turu, Ortaköy, Düğerek rotaları geçilerek, toplam 21 km yol ile başlangıç yeri olan Atatürk Anıt'ında son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler saat 19.23'de İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bando Ekibi tarafından gösteri sunuldu. Atatürk Anıtı önünde protokol üyelerine ve vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı. Bando gösterisinin ardından Muğla Valiliği binasında ışıklı lazer gösterisi ve kısa film gösterimi yapıldı.

Öte yandan Cumhuriyet Meydanı'na konuşlandırılan dev led ışıklı ay yıldız, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Burada düzenlenen programa ise Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme Tarihi : 04.11.2020 14:22 Okunma Sayısı : 1439

Son Haberler