Stratejik Amaç ve Hedeflerimiz

MSKÜ Birim Hedefleri (2023 ve 2024 Yılları İçin)
1. Hedef Öngörüleri
Temel Kategori ve Hedefe Konu Örnek Alanlar Öngörülen Hedefler
(Hedeflerin ölçülebilir olmasına dikkat edilecektir, birimin durumuna uygun kategoride hedef öngörüsünde bulunabilirsiniz)
Eğitim-Öğretim
(Mezun İstihdamı, Öğretim Kalitesi, Akreditasyon, Öğrenci Kalitesi, Yeni Bölüm/Program, Mezunlarla İlişkiler, Kariyer Desteği vb.)
H1- Mezun takibine yönelik birime özgü sistem geliştirilmesi (12 ay)
H2- Çekirdek eğitim programlarının YÖK tarafından onaylanmasının ardından eğitim programlarımızın güncellenmesi (Çekirdek Eğitim Programı kabul edildikten sonra 6 ay)
H3- Çift Ana Dal/ Yan Dal Programlarının açılması (Program güncellemeleri tamamlandıktan sonra 6 ay)
Yayın-Araştırma-Proje
(Yapılan iş birlikleri, sağlanan destekler, her tür bilimsel çıktı)
H4- Öğretim üyelerimizin nitelikli dergilerdeki yayın sayılarının artırılması (24 ay)
H5- Öğrenci projelerinden yapılan yayın sayısının artırılması (12 ay)
Toplumsal Katkı
(Hizmet memnuniyeti, hizmetlerin geliştirilmesi, toplumsal duyarlılık)
H6- Bilimsel araştırma ve projelerin sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda yapılması ve MUYBİS’te doğru kodlanmasının sağlanması (12 ay)
H7-Toplumsal katkıya yönelik eğitim sayısının artırılması (12 ay)
H8- Yapılan toplumsal katkıya yönelik her faaliyet sonrası memnuniyet anketi düzenlenmesi ve sürekli iyileştirme için kullanılması (12 ay)
Altyapı Geliştirme – İdari Hizmetler
(Laboratuvarlar, eğitim teknolojisi, binalar, yeni hizmet)
H9- Fakülte binasında çatı onarımı, tesisat sorunlarının giderilmesi (24 ay)
H10- Fakülte binasının engelli dostu hale getirilmesi (12 ay)
H11- Fakülte çevresindeki ormanlık alanın yangın riskine karşı temizlenmesi ve su kaynakları yerleştirilmesi (6 ay)
H12- Nitelikli yayın yapılabilmesi için Bilimsel Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında araç-gereç olanaklarının artırılması (24 ay)
H13- Nitelikli yayın yapılabilmesi için Motor Davranış ve Uygulamalı Spor Psikolojisi laboratuvarı kurulması (24 ay)

2) Hedefe ulaşmak için gereken yapı/kaynak/destek

Hedef No Yukarıda öngörülen hedeflere ulaşmayı nasıl garanti altına almayı düşünüyorsunuz? Harekete geçirmeniz gereken yapılar nelerdir, hangi mevcut kaynağı kullanacaksınız? Bu hedefler kapsamında ne tür dış desteğe ihtiyacınız var?
H1 Birim Kalite Komisyonu çalışmalarını yürütmektedir. İdari personelden ve Üniversitemiz Mezun Bilgi Sisteminden yararlanılacaktır.
H2 Her bölümde Sürekli İyileştirme Komisyonları mevcuttur, Çekirdek Eğitim Programlarının YÖK tarafından kabul edilmesinden sonra program güncellemeleri yapılabilecektir.
H3 Her bölümde program güncellemeleri tamamlandıktan sonra sürekli iyileştirme komisyonları tarafından çalışmalar yapılabilecektir.
H4 Nitelikli yayın sayısını artırmaya yönelik eğitimlere devam edilecektir.
H5 Desteklenen öğrenci projelerinden yayın çıkarılması için yönetim tarafından danışman öğretim elemanları motive edilecektir.
H6 Fakültemizde sürdürülebilir kalkınma amaçları hakkında farkındalık toplantıları yapılacaktır.
H7 Öğretim üyelerimizin uzmanlık alanları doğrultusunda toplumsal katkıya yönelik eğitim sayılarını artırması istenecektir.
H8 Birim Kalite Komisyonu tarafından karar alınacak ve takibi yapılacaktır.
H9 - H10 - H11 - H12 - H13 Fakültemiz ihtiyaçlarının karşılanması mevcut bütçe imkanları çerçevesinde sağlanmaktadır. Bununla birlikte artı gelir sağlayıcı faaliyet olarak Özel Yetenek Sınavından elde edilen gelirle Fakültemiz bütçesinin desteklenmesi durumunda hedeflere büyük ölçüde destek sağlanabilir. Yapı İşleri Daire Başkanlığı

3) Engeller/Riskler

Hedef No Yukarıda belirtiğiniz hedeflere ulaşmada öngördüğünüz engeller/aşılması gereken zorluklar nelerdir? Hedefe ulaşmama durumunda ortaya çıkacak riski (negatif etkiyi) değerlendiriniz?
Eğitim-Öğretim
H1- H2-H3
EYT nedeniyle emekli olan/olacak idari personel sayısının yüksek olması eğitim-öğretim hedeflerimiz için risk olarak değerlendirilmektedir (12 idari personel 6’ya düşecektir).
Eksilen personelin yetişmiş elemanla tamamlanmaması risk olarak görülmektedir.
Her bölümde uygulama derslerini yürüten Öğretim elemanlarımızdan emekli olacaklar bulunmaktadır. Uygulama derslerinin yoğun olduğu bir Fakülte olarak uygulama derslerini yürütecek yeni elemanların alınamaması risk olarak değerlendirilmektedir.
Yayın-Araştırma-Proje
H4-H5
Sosyal bilimlerde SCI-SSCI indekslerde yayın yapma güçlüğü
Üniversitemiz Etik Kurul’larında kararların çok geç çıkması